Bosse: Óttin fyri tí fremmanda fyllir ov nógv

Stine Bosse er her avmynda í Kongaliga Sjónleikarahúsinum, har hon er nevndarforkvinna - eins og í føroyska BankNordik.

“Vinnulívið hevur eitt annað perspektiv upp á valdystin enn tað sera lokala og nationala, sum danir higartil hava fingið lagt fram. Eitt perspektiv, sum snýr seg um felags altjóða ábyrgd og álit til tí stóru verð. Um perspektivið er blátt ella reytt er í tí sambandið líkamikið.”

Tað er orsøkin til, at Stine Bosse, nevndarforkvinna í BankNordik, blandar seg í danska valdystin. Hon saknar tí jaligu søguna um altjóða plaseringina hjá Danmark. Tað framgongur av drúgvari og áhugaverdari samrøðugrein í Berlingske Tidende.

»Det Danmark, jeg kender, besidder en lighed, som du simpelthen kan mærke. Det mærker man på den sammenhængskraft, der er – vi kan tale med hinanden og passer på hinanden. Men jeg kender også et skræmt Danmark. Et Danmark, der har lyst til at løbe i skjul og sige: ‘Puha, kan vi ikke trække dynen op over hovedet, det er farligt, det, der kommer udefra.’ Det Danmark er der grund til at tage alvorligt, men der er ikke grund til at puste til det.«

– Stine Bosse í Berlingske Tidende