SSF-kalendarin lagdur fyri svimjiárið 2017-2018

SSF-kalendarin lagdur fyri svimjiárið 2017-2018

Svimjisamband Føroya skipaði í gjár fyri kalendarafundi í Havn, við luttøku av øllum feløgum umframt sjálvsagt SSF. Á skránni var tilrættisleggjan av kalendaranum fyri svimjiárið 2017-2018, har størstu broytingar eru at FM á stuttgeil nú er í november, og at vit ætla at hava svimjistevnur á Tvøroyri og í Kollafirði.

Ætlaðu stevnur eru nú at síggja á ssf.fo/kalendari, har vit eisini royna at vísa á aðrar hendingar sum ávirka svimjiárið.

Sum sagt, so er ein hin størsta broytingin í ár, at vit fara at royna at hava FM á stuttgeil í november mánaða, heldur enn sum vant um várið. Hetta er ein avleiðing av at vit nú hava fingið ein langhyl í Føroyum, og sambært broytingini í reglugerðini fyri meistarastevnur, sum feløgini saman við SSF samdust um á aðalfundinum 2016.

Ætlanin er sjálvsagt at FM á stuttgeil tó skal verða verandi tann stórsligna stevnan sum hon hevur verið, hesu seinastu árini, við skrýddari hødd og beinleiðis sjónvarping. Og nú stevnan er í november, so verður hon eisini endin á kravtíðarskeiðnum til altjóða meistarastevnurnar í desember.

Afturat hesum, vóru feløgini ófør at bjóða seg fram til at hýsa stevnur, so at vit í ár millum annað fara at royna at hava svimjistevnur á Tvøroyri og í Kollafirði, fyri okkara yngstu aldursbólkar, og sum heild hava fleiri stevnur á skrá enn í øllum førum í fjør.

Av altjóða stevnum hetta komandi árið, kann nevnast at stevnurnar í desember verða Norðurlendska Meistarastevnan og JuniorMeistarastevnan í Reykjavík, og Evropeiska Meistarastevnan á Stuttgeil í Keypmannahavn. Hartil komandi summar Evropeiska JuniorMeistarastevnan í Helsinki og Norðurlendska Meistarastevnan fyri Ung í Hamar í juli, og Evropeiska Meistarastevnan í Glasgow í august.

FM á langgeil verður í Vági í juni mánaða, og JM/MU í Klaksvík í mai.

Fínstillingar kunnu koma fyri, nú aftaná kalendarafundin. Men sum heild gekk fundurin væl, og vóru fólk sum heild samd um at hava kalendaran soleiðis, hetta komandi árið.

Vegna SSF
Rókur